Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко готовий "обміняти" РНБО на "свого" міністра МВС - ЗМІ

Президент Петро Порошенко хоче відвоювати для себе пост міністра внутрішніх справ. В обмін на це глава держави готовий віддати партнерам по майбутній коаліції посаду секретаря РНБО. Про це повідомило "Дзеркало тижня".

"Посада секретаря Радбезу залишається вакантною. За неофіційною інформацією джерел DT.UA, цей пост "зарезервований" для Олександра Турчинова на той випадок, якщо "Народний Фронт" погодиться "віддати" президенту пост міністра внутрішніх справ", - зазначає видання.

Як відомо, до 7 серпня посаду секретаря РНБО займав Андрій Парубій. Він був призначений на посаду в кінці лютого Олександром Турчиновим, який на той момент був в.о. президента.

"Інформація про звільнення Парубія потрапила до ЗМІ ще за кілька днів до того, як Порошенко офіційно прийняв його відставку. Повідомлялося, що Парубій написав заяву ще 25 липня. Причиною стали розбіжності в позиціях президента і секретаря РНБО. За даними DT.UA, рішення Парубієм було прийнято після того, як йому запропонували заявити про черговий етап перемир'я в проведенні АТО на Сході. Він відмовився це робити і написав заяву ", - пише DT.UA.

Як відомо, секретар РНБО призначається президентом. Міністр внутрішніх справ - стверджується парламентом за поданням прем'єр-міністра.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ