Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко хоче до безвізу додати «лоукости»

Президент Петро Порошенко наголошує, що після отримання безвізового режиму для українських громадян, робота не припинятиметься і влада зробить все для того, щоб подорожі до Європи стали більш доступними для українців. Про це повідомила прес-служба Президента.

Під час зустрічі з президентом Національної академії наук України Борисом Патоном та молодими вченими Глава держави нагадав, що вчора відбулась непересічна подія. Наполеглива праця українських дипломатів, народних депутатів, експертів щодо отримання Україною режиму візової лібералізації принесла успішні результати, зазначив він.

«Я  пишаюся тим, що очолював це процес», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що незважаючи на шалену протидію наших опонентів, в тому числі це було й елементом гібридної війни проти нас, не зважаючи на певний скепсис «п’ятої колони» всередині країни, яка стверджувала, що нічого в нас не вийде, ми прийняли план лібералізації візового режиму. Він нагадав, що для отримання безвізового режиму Україна мала виконати план зі 144 критеріями. За цей час було впроваджено низку реформ: починаючи від ідентифікаційних карток і закінчуючи системою інтегрованого управління кордонами; від запровадження біометричних паспортів і завершуючи ефективними кроками у боротьбі з корупцією; починаючи від запровадження новітньої системи державних закупівель і завершуючи забезпеченням верховенства права та дотримання прав людини.

Петро Порошенко зауважив, що  вчора 521 депутат Європейського парламенту, представники 6 найбільших фракцій проголосували за надання «безвізу» для українців.

«Можу вам сказати, що на цьому робота не зупиняється. Ми зробимо, щоб поїздки українців були дешевші, щоб в Україну прийшли «лоукости», - наголосив Президент.

«Щоб ви, як молоді вчені, по українському паспорту, не очікуючи дні або тижні у чергах перед консульствами, не витягаючи з кишень українців мільярди гривень за сплату консульського збору, не переплачуючи за квитки, а витративши від 30 до 60 євро мали можливість на власні очі переконатись у превагах європейських цінностей, європейської системи, яка стала об’єднуючою національною ідеєю під час Революції Гідності, і до якої зараз впевнено прямує і крокує Україна»,- наголосив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ