Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко: Мета Кремля – розділити Європу та розмити її цінності

Президент Петро Порошенко під час виступу на Конгресі Європейської Народної Партії «Майбутнє Європи» наголосив, що найближчі десять років будуть визначальними як для Європейського Союзу, і для України. Про це повідомили в прес-службі Глави держави.

«Противники Європи не заспокояться. Антиєвропейські сили все ще на ногах. Росія буде робити все можливе, щоб зіштовхнути ЄС зі скелі. Кремль ніколи не відкидав спроб побудувати «альтернативну» Європу. Для того щоб це відбулося, вони будуть поширювати невпевненість і недовіру в наших суспільствах», - підкреслив Петро Порошенко, додавши, що Росія сповідує головний та ключовий принцип: розподіляй і володарюй.

«Мета Кремля – розділити Європу та розмити цінності. Доки ця мета існує, ідея взаємного посилення ЄС та Росії є ілюзорною. Не можна стати сильним разом з кимось, хто мислить критерієм «все або нічого». У Кремля лише одне правило: Росія має бути на вершині», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що узгодження лідерами ЄС нового амбітного 10-річного Порядку Денного для Євросоюзу, що відбулося чотири дні тому, з нагоди 60-ї річниці укладання Договору, визначає великі цілі для кращого спільного майбутнього.

За його словами, настав час розсудливого лідерства та всеохоплюючого і ефективного плану: більш згуртована і рішуча Європа на захисті наших спільних цінностей; ніяких компромісів по російській агресії, в тому числі у політиці санкцій; більш відкритий та готовий до включення ЄС, що робить більш рішучі та допоміжні кроки щодо своїх партнерів та союзників, орієнтованих на Європу.

«Давайте не будемо керуватися страхом. Але давайте і не будемо закривати очі. Це не криза нерозуміння. Це криза двох протилежних концепцій Європи: свободи або тиранії. Тільки одна з них виживе в кінцевому рахунку», - звернувся до учасників Конгресу Президент.

Петро Порошенко наголосив, що Україна знаходиться на краю цієї боротьби: «Три роки кожен день Україна веде цю гібридну війну проти російських військових, терористів, пропаганди, хакерів, корупції і абсолютного обману».

Глава держави також зазначив, що незважаючи на втрати, Україна буде боротися за дві мети. Перша – стати вільними. Друга – стати кращою нацією, достойною Європи, зауважив він.

«Я радий, що Римський Порядок денний підтвердив повну прихильність ЄС до відкриття Союзу для країн, що поважають цінності та просувають їх. Україна – одна з таких. Я повністю підтримую концепцію багатошвидкісної Європи. Вона дозволить східноєвропейським країнам, які від щирого серця вірять у європейську перспективу, стати свіжою кров’ю проекту ЄС», - підкреслив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ