Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко: Ми маємо створити Музей пам’яті жертв Голодомору – геноциду Українського народу

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості створення музейної частини у Меморіальному комплексі пам’яті жертв Голодомору – геноциду Українського народу.Про це повідомила прес-служба глави держави.

Глава держави нагадав, що у 2007 році був створений Меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору, який став місцем паломництва для багатьох українців. «Але музейної частини, яка б відповідала кращим світовим зразкам музейно-меморіального мистецтва, досі не побудовано. Я переконаний, що слід розпочати роботу з метою створення гідного музейного закладу», - сказав Петро Порошенко під час виступу у День пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Президент переконаний, що до цієї справи мають долучитися і неурядові кола – представники українського бізнесу, українська, а також світова громадськість.

«Злочини проти людяності не мають терміну давності. З об’єктивних причин організаторів Голодомору неможливо покарати, але вірю, що вони вже горять в геєні вогняній. Ми ж маємо виконати святий обов’язок перед пам’яттю мільйонів закатованих голодом українців – ми маємо зберегти Україну. Україну єдину, соборну, незалежну», - зазначив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що відчуває відповідальність за збереження незалежності та соборності України – «не лише перед теперішнім поколінням, але й перед мільйонами тих, які дивляться на нас із оцього наразі холодного неба». Він підкреслив, що запорукою нашої перемоги може бути лише непохитна єдність українського народу.

Глава держави також повідомив, що підписав Указ «Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932 – 1933 років в Україні – геноциду Українського народу», в якому, в тому числі дав доручення Міністерству закордонних справ продовжувати роботу щодо визнання світовою спільнотою, іноземними державами та міжнародними організаціями Голодомору геноцидом Українського народу.

Петро Порошенко нагадав, що днями виповнюється рівно десять років, з моменту ухвалення Верховною Радою закону, яким Голодомор 1932–1933 років визнано геноцидом. «Таку оцінку тих трагічних подій підтримує переважна більшість українців. Десятки країн світу кваліфікують цей злочин тоталітарного режиму саме як геноцид», - підкреслив він та додав, що в той час, як народний депутат, теж голосував за цей закон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ