Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко наклав вето на скандальний "безвізовий" закон

Президент Петро Порошенко у суботу наклав вето на закон №3755, який передбачав запровадження електронних декларацій чиновниками і містив низку суперечливих моментів. Про це "Українській правді" заявив керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

За його словами, при цьому президент зазначив низку своїх правок до закону, які повністю відповідають вимогам ЄС в контексті запуску електронних декларацій і Нацагентства запобігання корупції.

Як відомо, цей закон був прийнятий зі скандальними поправками позафракційного депутата Вадима Денисенка. Зокрема, ці правки відкладали запровадження відповідальності за неправдиві відомості у деклараціях до 2017 року. Крім того, декларування витрат було підняте з 20 до 100 мінімумів, також було допущено низку інших порушень.

Вважалося, що прийняття закону у такому вигляді може призвести до відтермінування скасування Євросоюзом віз для України.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нагадав українській владі  про необхідність вдосконалити закон про електронне декларування.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ