Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко: Нам зробили пропозицію, сподіваючись на відмову

Петро Порошенко заявив, що опозиція готова взяти на себе відповідальність за долю країни і сформувати новий уряд. "Нам сьогодні дали пропозицію, сподіваючись на те, що ми від неї відмовимось", - заявив він зі сцени Майдану після переговорів у президента Віктора Януковича.

"Нам сказали, що умова для відставки уряду – це те, що опозиція має взяти на себе відповідальність, сама сформувати уряд, і повести країну в Європу", - уточнив Порошенко.

"Я хочу, щоби всі чули: ми готові до цього", - заявив він.

Порошенко впевнений, що "2 місяці нашої спільної боротьби є яскравою демонстрацією рішучості наших намірів і успішності наших дій".

"Разом - до перемоги!", - закликав він.

Порошенко також запевнив, що після завершення протистояння на вулиці Грушевського вигляд допротестного Києва там буде відновлено.

"Я обіцяю, після нашої перемоги за одну добу відновити бруківку на Грушевського і відремонтувати стадіон Динамо, який нібито вважається порушеним", - сказав він.

Як повідомлялося, Янукович у суботу запропонував Арсенію Яценюку обійняти посаду прем’єр-міністра, а Віталію Кличку – посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань. У разі їхньої згоди він нібито готовий відправити уряд Миколи Азарова у відставку.

Відставка уряду була однією з вимог мітингувальників Євромайдану. Серед інших вимог була й відставка президента та дострокові вибори. 

Арсенія Яценюк та Олег Тягнибок зі сцени на Майдані Незалежності заявили, що переговори тривають, що опозиція чекає не обіцянок, аконкретних дій, але готова взяти на себе відповідальність.

"Українська правда"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ