Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Порошенко назвав безвідповідальним голосування за закон про реструктуризацію

Президент Петро Порошенко зазначив, що відчуває тривогу і розчарування за політиків, але гордість за суспільство, яке жорстко відреагувало на підтримку Парламентом проекту Закону «Про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті», повідомила прес-служба Президента України.

Коментуючи це рішення Верховної Ради в інтерв’ю телеканалу «Україна», Президент зазначив: «Я побачив популістів-політиків, які, намагаючись сподобатись тій чи іншій частині суспільства, ставлять під загрозу існування фінансово-банківської системи країни, стабільності економіки і роздають нездійснені обіцянки чітко розуміючи, що несправедливо за рахунок коштів всіх платників податків задовільнити потреби 65 тисяч, тобто менше ніж десятої долі відсотка».

Глава держави зазначив, що пишається відповідальною позицією суспільства з цього питання. «Вчора, після голосування, політики, які очікували зустріти оплески, які думали, що вони дуже сподобалися, і очікували, що всі вийдуть їх вітати квітами, насправді отримали холодний душ ненависті до старого типу політики. Я пишаюся українським суспільством, яке після Революції Гідності стало дорослим і відповідальним. Мені прикро, що політики не є достойними своїх виборців і свого суспільства», – сказав Президент.

«Український працьовитий народ, українське відповідальне суспільство не повірило цим горе-політикам, обурилось і зустріло їх дуже жорсткою реакцією на цю безвідповідальну поведінку, яку було продемонстрована вчора», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави відзначив схожість ситуації з питанням реструктуризації валютних кредитів із тим, що зараз відбувається у Греції. «Я дуже шаную греків і люблю цей народ, і я впевнений, що Греція – дуже добра, унікальна країна. Проте, коли їхні політики почали проводити безвідповідальну фінансову політику, не проводили реформи, намагались жити за старими правилами, не сплачуючи за це нічого – це одразу ж перетворилося на жахливе безробіття, в довжелезні черги заблокованої всієї банківської системи, і загрозу загалом існуванню держави. Це – добра демонстрація ціни, яку безвідповідальне суспільство заплатить, якщо повірить популізму безвідповідальних політиків», – заявив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ