Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко отримав можливість очолити процес економічних перетворень в Україні, – Писарчук

Призначення Петра Порошенка на посаду Міністра економічного розвитку та торгівлі України свідчить про державницьку позицію Президента України Віктора Януковича. Таку думку висловив народний депутат України, голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук. Повідомила прес-служба

«Як на мене, це дуже добре, що Президент держави стоїть вище над політикою, вміє забувати та прощати ті несправедливі речі і звинувачення, які лунали з вуст, можливо навіть і Петра Олексійовича, в шаленому, революційному 2004 році. Це ознака справжнього державника. Петра Порошенка призначено на посаду міністра, враховуючи його політичні знання і досвід, враховуючи, що він особисто є одним із найуспішніших бізнесменів в Україні. Відтак Петро Олексійович отримав можливість очолити процес економічних перетворень в Україні», - наголосив П. Писарчук.

Нардеп відзначив, що хоч Петро Порошенко був представником «Помаранчевої команди», однак починав він свою політичну біографію саме в Партії регіонів. «Я тішуся і сподіваюся, що робота Петра Олексійовича в царині розвитку економіки і торгівлі буде успішною», - зазначив П.Писарчук.

Водночас він наголосив, що підґрунтям успіху в соціальній царині, у виконанні соціальних ініціатив Президента є саме економіка держави. «Що стосується соціальних ініціатив Президента, а вони будуть реалізовані, хто б що не говорив. Сьогодні твердо заявили і прем’єр-міністр, і уряд, і голова НБУ про те, що не треба включати друкарський станок, проводити емісії гривні, щоб реалізувати соціальні ініціативи Президента. В державі є гроші на те, щоб виконати ті ініціативи, які озвучив Президент. Але підґрунтям успіху в соціальній царині, у виконанні соціальних ініціатив є саме економіка держави, якою 20 років практично ніхто серйозно не займався. Якщо ми хочемо в Євросоюз, якщо ми хочемо, щоб з нами рахувалася Росія, то ми повинні накачувати економічні «мускули» і ставати державою із сильною, розвиненою, сучасною економікою. Тоді будуть виконані і перевиконані усі соціальні програми та ініціативи», - переконаний Петро Писарчук.

Водночас нардеп відкинув чутки про те, що призначення Петра Порошенка міністром пов’язане з бажанням влади якось контролювати «5 канал».

«Петро Порошенко не приховує, що є власником «5 каналу». Але власник і редакційна політика – це дві різні речі. Крім інформаційної складової, «5 канал» є ще й бізнес-проектом, який заробляє гроші. Взнайте, скільки коштує розміщення реклами на «5 каналі». Цей канал зайняв свою нішу, і у Вас буде можливість переконатися, що якихось радикальних перетворень в його редакційній політиці не відбудеться. Якщо б у влади справді було бажання впливати на інформаційну політику в державі, то ніхто б не дозволив вихід програми Савіка Шустера на Першому національному, в ефірі якої опозиціонери виступають набагато більше, аніж представники влади», - зазначив Петро Писарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ