Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко поділився очікуваннями від зустрічі Трампа і Путіна

Президент Петро Порошенко у статті в британському виданні Financial Times поділився своїми очікуваннями від зустрічі Президента США Дональда Трампа з його російським візаві у Гельсінкі. Повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави зазначає, що нинішній тиждень важливий для України «в часи коли перед нею постають вагомі виклики для безпеки та стабільності». Він нагадав, що розпочався тиждень із Саміту Україна-ЄС в Брюсселі у понеділок і продовжиться Самітом НАТО, в якому Україна також візьме участь.

«Цей «український тиждень» надішле потужний сигнал, що почують і в Брюсселі, і за його межами – насамперед, в Гельсінкі. Виходячи з нашого узгодженого підходу не робити нічого, що стосується України, без України, я бажаю пану Трампу успіху у його зусиллях, щоб повернути пана Путіна на вірний шлях. Знаючи його, як я впевнений, що він чекає нашої поразки. Але це не наш варіант, і ніколи ним не буде», - підкреслює Глава держави.

Президент також нагадав, що зустріч президентів Трампа та Путіна припаде на 28-му річницю прийняття українським парламентом Декларації про державний суверенітет, «крок, що став поштовхом для України на шляху до незалежності».

Він додав, що в той період був молодим випускником з міжнародних відносин і саме тоді вирішив присвятити своє життя здійсненню долі України як члена європейської сім’ї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ