Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко про безвіз: Україна востаннє прощається з радянською та російською імперіями

Сьогодні для України особливий день, коли вона остаточно прощається з російською та радянською імперіями. Про це президент України заявив після церемонії підписання безвізового режиму для України.

"Це абсолютно історичний день для моєї 45-мільйонної нації. І я абсолюттно впевнений в тому, що це так само історичний день для Європейського Союзу. Україна повертається до європейської родини. Україна прощається востаннє з радянською та Російською імперіями. Україна переповнена рішучості продовжувати процес реформування країни. Тільки заради безвізу ми виконали 144 реформи, і ми готові продовжувати цей процес", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 травня, у Європейському парламенті відбулась урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким для громадян України запроваджується безвізовий режим з Євросоюзом. Документ був підписаний у Страсбурзі президентом Європарламенту Антоніо Таяні та міністром внутрішніх справ і національної безпеки головуючої у Раді ЄС Мальти Кармело Абела. Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності. 11 травня Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Євросоюзу.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ