Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Порошенко про мітинги: Люди втомилися від політики об'єктивно

Голова Ради НБУ, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко вважає, що головною причиною нинішнього виходу громадян на акції протесту є страх того, що застосування нових норм Податкового кодексу позбавить їх майбутнього. Про це він заявив в ефірі радіо Свобода.

"На сьогодні ми справді маємо феномен, коли люди втомилися від політики об'єктивно. Підстави для цього їм дали самі політики своїм неефективним поведінкою. Я думаю, що така реакція людей є абсолютно виправданою", - вказав Порошенко.

"Але разом з тим люди тоді виходили в більшій мірі через страх того, що може стати набагато гіршим, захищаючи своє право на вплив, на волевиявлення, вони в той час, під час морозів в листопаді 2004 року, на Майдані", - зазначив він.

"На сьогодні головною причиною їх (підприємців, - ред.) виходу (на акції протесту, - ред.) є страх того, що застосування нових норм Податкового кодексу, до речі, часто необгрунтованих, є таким чинником, який позбавить їх майбутнього, позбавить їх вже в найближчі дні засобів до існування. На сьогодні, чого терміново потребує суспільство, то це професійного аналізу, який саме в Податковому кодексі є абсолютно безглуздим і потребує негайного скасування", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, представники малого і середнього бізнесу вже кілька днів перебувають на майдані Незалежності в Києві.

Мітингувальники вимагають від Президента України Віктора Януковича повністю ветувати Податковий кодекс до 26 листопада включно. У разі, якщо Янукович не дослухається до їхніх вимог, підприємці обіцяють провести масові акції протесту по всій країні, в т.ч. і в Києві.

У свою чергу, підприємці також закликали громадян вийти 25 листопада в 9:00 на майдан Незалежності в Києві, а об 11:00 на площі міст Україні, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ