Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко провів нараду в Головному ситуаційному центрі РНБО

Президент Петро Порошенко провів першу нараду з питань військово-стратегічного планування у Головному ситуаційному центрі при Раді національної безпеки і оборони. Нарада відбулась за участі Прем‘єр-міністра Арсенія Яценюка, Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова, керівників силових міністерств та відомств і спецслужб. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Нараду було присвячено аналізу поточної ситуації у найбільш гарячих ділянках на лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції, зокрема в районі Донецького аеропорту.

"Зараз у нас з'явилися нові можливості працювати в режимі реального часу. Аналізувати та відпрацьовувати ситуацію у найбільш гарячих точках зіткнення з найбільшою інтенсивністю вогню", – повідомив Президент, розпочинаючи нараду.

Глава держави заслухав доповіді Секретаря РНБО, Міністра оборони, Начальника Генерального штабу щодо поточної ситуації в зоні АТО.

Головний ситуаційний центр країни створено при РНБО для обробки та аналізу поточної ситуації в зоні проведення АТО, знаходження оптимальних тактичних та стратегічних рішень, для моніторингу і контролю їх виконання та оперативного реагування. Центр має найсучаснішу інформаційно-комп’ютерну систему, що дозволяє обробляти величезні масиви інформації, яка буде надходити з усіх державних і недержавних баз даних, в тому числі, із супутників та безпосередньо з місць подій.

За словами Секретаря РНБО Олександра Турчинова, аналогічні центри є у всіх провідних країнах. "Український Головний ситуаційний центр нічим їм не поступається", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ