Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко провів робочу нараду з силовиками

Президент Петро Порошенко провів робочу нараду з керівниками силових відомств за участі Секретаря РНБО України. Про це повідомила прес-служба глави держави.

В ході наради головну увагу було приділено аналізу ситуації в зоні проведення антитерористичної операції та стану виконання Мінських домовленостей. Також були підняті питання щодо дотримання режиму припинення вогню, рівня матеріально-технічного забезпечення військ та стану виконання рішень РНБО щодо пропускного режиму на лінії розмежування та заходів з протидії фінансуванню тероризму.

Президент України наголосив на необхідності посилення заходів з протидії терористичним загрозам. «Активізація терористів та їх спроби провокувати Збройні сили України потребують наших рішучих дій», - зазначив він.

Президент доручив активізувати зусилля зі звільнення українських військових, які знаходяться в полоні терористів. «Завдяки розвідці та СБУ ми володіємо інформацію про місцезнаходження та кількість наших військових, які зараз перебувають під арештом незаконних збройних формувань. Ми маємо зробити все для їх скорішого визволення», - підкреслив Глава держави.

Під час наради Президенту України були представлені Міністром оборони кроки щодо реформування міністерства та перші результати спільної з волонтерами роботи по матеріально-технічному забезпеченню військ.

Президент доручив СБУ посилити контроль на пропускних пунктах щодо недопущення контрабанди. Також Глава держави доручив Антитерористичному центру забезпечити проходження через пропускні пункти лише оформлених вантажів зареєстрованих підприємств.

Секретар РНБО України доповів Президенту про ситуацію на сході країни та повідомив про те, що «для проведення комплексних антитерористичних заходів перетин через лінію зіткнення у зоні АТО буде обмежено до 7 транспортних коридорів, а усі інші шляхи буде перекрито».

В нараді взяли участь Міністр оборони України С.Полторак, Начальник Генерального штабу ЗСУ В.Муженко, Начальник Державної прикордонної служби України В.Назаренко, Міністр інформаційної політики України Ю.Стець, Радник Президента України, представник волонтерських організацій Ю.Бірюков, керівник Антитерористичного центру В.Грицак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ