Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко провів телефонну розмову з Меркель

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, - інформує прес-центр Президента України.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та скоординували позицію щодо реалізації Мінських домовленостей у контексті підготовки до саміту Великої Двадцятки у Гамбурзі і, зокрема, зустрічі лідерів Німеччини і Франції з Президентом Росії.

Ангела Меркель запевнила Петра Порошенка, що під час зустрічі нічого щодо долі України без України вирішуватися не буде.

Лідери України та Німеччини наголосили на пріоритетності виконання ключових безпекових вимог Мінських домовленостей. Вони висловили занепокоєння через постійне порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню.

Петро Порошенко наголосив на важливості звільнення українських заручників, які перебувають як в полоні бойовиків, так і на території Росії.

Під час розмови було висловлено стурбованість через триваючі загрози безпеці спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з боку російських бойовиків, а також намагання суттєво обмежити їхню діяльність на Донбасі.

Петро Порошенко та Ангела Меркель наголосили на необхідності продовження активних контактів у Нормандському форматі з метою повернення Росії у логіку виконання Мінських домовленостей.

Ангела Меркель також подякувала Президенту України за участь у європейській церемонії прощання з колишнім німецьким Канцлером Гельмутом Колем у Страсбурзі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ