Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Порошенко: Псевдовибори бойовиків виллються у нові санкції для РФ

Президент Петро Порошенко засудив нові плани бойовиків щодо проведення місцевих "псевдовиборів" у 2016 році. Про це він заявив під час зустрічі із делегацією Конгресу США у складі сенаторів Джин Шахін, Ричарда Дурбіна та Елізабет Воррен.

Глава держави поінформував американську сторону про ситуацію на Донбасі.

Порошенко зазначив, що наразі немає позитивних сигналів та результатів щодо забезпечення повного доступу інспекторів СММ ОБСЄ та звільнення заручників та українців, незаконно ув’язнених у Росії.

Він також засудив нові плани ватажків так званих "ДНР" та "ЛНР" щодо проведення місцевих псевдовиборів у 2016 році.

За словами президента, дата місцевих виборів буде визначена після ухвалення Верховною Радою України відповідного закону на основі українського законодавства та з урахуванням стандартів ОБСЄ/БДІПЛ.

"Чергові фантазії та шантаж бойовиків можуть обернутися новими санкціями для Москви", - попередив Порошенко.

Президент закликав США спільно з партнерами в Європі докласти всіх зусиль для забезпечення чіткого та неухильного виконання Мінських домовленостей Росією та бойовиками.

"Кремль має зрозуміти, що за порушення Мінських домовленостей та режиму припинення вогню доведеться заплатити ще більшу ціну. Трансатлантична солідарність та реакція мають бути ефективними", – підкреслив Порошенко.

Як відомо, у вівторок ватажки бойовиків заявили про перенесення псевдовиборів, які повинні були відбутися 1 жовтня і 18 листопада, на наступний рік.

Зокрема, бойовики "ДНР" заявили, що проведуть свої "вибори" 20 березня, а "ЛНР" - 21 лютого.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ