Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Порошенко розповів, за яких умов Росія не пішла б війною на Україну

«Хто як не ви знаєте якою була Україна в 2014 році і наші Збройні Сили. Якщо б у 2014 році ми мали таку ступінь бойової готовності як сьогодні – все було б інакше. По-перше ми б не зазнали таких втрат. По-друге, я переконаний, ми не залишилися, поки що, без Криму. І взагалі б Збройні Сили були би потужною пересторогою проти того, щоб Росія взагалі пішла б на нас війною», - сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на Міжнародному ветеранському і волонтерському форумі «Там, де ми – там Україна». Повідомила прес-служба Президента України.

Президент наголосив на кардинальних змінах, які відбулися в українській армії і які визначають усі міжнародні партнери нашої країни, «які просто не вірять, що це було можливим зробити за ці чотири роки».

«Як змінилася наша армія, змінилися наші Збройні Сили, ви знаєте краще за будь-кого, що мені вам тут розповідати. Адже це було зроблено нашими з вами спільними зусиллями. Але прошу – ви не мовчіть. Адже тільки ви знаєте, з чого ми починали. Допоможіть суспільству почути вас і зробити об’єктивні висновки», - звернувся до волонтерів та ветеранів Глава держави.

Президент  подякував організаторам форуму – волонтерським організаціям та особливо наголосив на їх значному внеску у розбудову української армії . «І керівництво Міністерства оборони, і керівництво Збройних Сил кажуть, що допомога волонтерів залишається важливою для українського війська і тепер, коли уже армія нагодована, одягнена, озброєна… У волонтерської діяльності є нові пріоритети. І справжні волонтери були і залишаються надійними партнерами держави у зміцненні і відбудові Збройних Сил, усіх безпекових структур», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, після прийняття Верховною Радою Закону «Про національну безпеку» відбуватимуться революційні зміни, бо буде повністю перебудовано весь сектор безпеки, включно зі Збройними Силами, під стандарти НАТО. Він наголосив, що цей Закон сприятиме просуванню України до НАТО. «Але він (Закон – ред.) свідчить ще про одне – друзі, попереду ще дуже багато роботи і точно легко не буде нікому», - заначив Глава держави

«Наша армія буде однією із найсильніших у Європі, бо українці на сьогоднішній день твердо знають за що вони воюють, що вони захищають і куди вони рухаються», - наголосив Петро Порошенко.

Президент також додав, що Парламент має продовжити шлях реформ, яким рухалась наша держава останні чотири роки. «Це стосується і представників Уряду, включно з новоствореним Міністерством у справах ветеранів. Це стосується і самих ветеранів та волонтерів. Але те, що ми сьогодні разом у цій залі, обговорюємо такі важливі проблеми – дає мані тверде переконання, що ми з вами точно на правильному шляху», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ