Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Порошенко: Те, що ми вижили без російського газу – вагомий внесок атомної енергетики

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки в Миколаївську область ознайомився з потужностями Ташлицької ГАЕС у місті Южноукраїнськ. Ташлицька ГАЕС – друга за потужністю складова Южно-Українського енергетичного комплексу.

Глава держави поспілкувався з керівництвом ГАЕС та подякував трудовому колективу за важливу роботу підприємства.

«Насправді, я думаю, що та роль, яку зараз відіграє атомна енергетика, особливо в остання 4-5 років, коли ми збільшили в балансі енергоспоживання те енергогенерації частку атомної енергетики до 60-61%, це означає величезний внесок атомників в енергетичну безпеку держави і в диверсифікацію енергозабезпечення», - наголосив Петро Порошенко.

«Те, що ми вижили без російського газу – вагомий внесок атомної енергетики», - підкреслив Президент.

Він додав: «За енергетичну безпеку і за енергетичну диверсифікацію я хочу атомниками подякувати. Ви великі молодці».

За його словами, держава визначає пріоритетним будівництво додаткових енергоагрегатів, зокрема і на Ташлицькій ГАЕС, і на Дністровській ГЕС. «Це ще дозволить підвищити частку атомної енергетики і зробити економіку України більш конкурентоздатною», - наголосив Петро Порошенко.

Южно-Український енергетичний комплекс – єдине в Україні підприємство, де комплексно використовуються базові ядерні та маневрені гідро- і гідроакумулюючі потужності. До його складу входять Южно-Українська АЕС, Олександрівська ГЕС і Ташлицька ГАЕС. Щороку енергетичним комплексом на Південному Бузі виробляється 17-20 млрд кВт-год. електричної енергії, яка становить приблизно 10% загального виробництва електроенергії в країні та близько 20% її генерації на українських атомних електростанціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ