Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко відвідає Чехію як президент країни-переможниці у Другій світовій війні

Президент України Петро Порошенко відвідає Прагу у січні наступного року, щоб взяти участь у форумі, присвяченому 70-річчю звільнення в'язнів нацистського концтабору Освєнцим. Про це чеському інформаційному каналу ЧT24 повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

В ексклюзивному інтерв’ю український міністр також торкнувся актуальних проблем в українсько-чеському діалозі, зокрема, останніх висловлювань чеського президента Мілоша Земана щодо України.

«Нас турбують деякі недавні висловлювання чеського президента, які стосуються Криму. Але знову повторюю, що ми це в жодному випадку не поєднуємо з поглядами більшості пересічних чехів», – цитує Клімкіна Радіо Свобода.

Організатором Форуму, який відбудеться 26–27 січня у Празі й Терезині, є Європейський єврейський конгрес. У заяві Федерації єврейських громад у Чеській Республіці зазначається, що до Чехії на акцію пам’яті запрошені «чільні представники країн-переможців у Другій світовій війні, зокрема, США, Великої Британії, Франції, Росії, України, а також Ізраїлю, країн Вишеградської групи та сусідніх країн».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ