Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко вважає, що Україна готова дати гідну відповідь

Президент Петро Порошенко наголошує, що ймовірність ескалації військового конфлікту на Сході України залишається значною. Повідомила прес-служба Презижента.

«Ті, хто не відчувають цього, мають зрозуміти – країна зараз перебуває у стані війни», - заявив Петро Порошенко під час виступу на церемонії передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам у ході робочої поїздки до Харківської області.

«Я наголошую  на тому, що війна ведеться і захист, і оборона нашої держави – це справа не лише наших Збройних Сил. Це справа всього українського народу, всього суспільства, влади. Ми всі маємо зробити максимум можливого для того, щоб захистити нашу свободу, нашу демократію, нашу територіальну цілісність, наш суверенітет», - підкреслив Президент.

«У випадку повномасштабного російського вторгнення, яке ми, на жаль, не виключаємо, ми готові дати гідну відповідь», - заявив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що за такої складної ситуації Збройні Сили України мають бути постійно готові до виконання завдань будь-якої складності Для цього вони повинні мати добрий бойовий вишкіл, здатність до миттєвого і ефективного реагування на дії противника.

Президент підкреслив, що у цьому напрямку робляться великі кроки. Зокрема, ще два роки тому не було таких видів Збройних сил як Високомобільні десантні війська, Сили спеціальних операцій та інших складових безпеки держави.

«Мужність та героїзм, відвагу та самопожертву, безстрашність та бойове братерство наші воїни демонструють кожного дня, кожної години, кожної миті. Правду про звитягу учасників антитерористичної операції золотими літерами закарбовано в національну українську військову історію», - сказав він.

«Як Верховний Головнокомандувач звертаюся до вас з вимогою – не втрачати набуті в боях потенціал та навички. Постійно вдосконалювати знання, майстерність та навченість, посилювати пильність та, у разі загострення обстановки, не вагаючись виконати поставлені бойові завдання», - зазначив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ