Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Порошенко: Якщо Росія вирішить продовжити наступ на Україну – вона заплатить незрівнянно вищу ціну, ніж у 2014 році

Президент про нову українську армію: Якщо Росія вирішить продовжити наступ на Україну – вона заплатить незрівнянно вищу ціну, ніж у 2014 році.

Президент Петро Порошенко підкреслив важливість подальшої розбудови української армії та запевнив в готовності нашого війська ефективно протистояти російському агресору. «Бо саме українська армія є гарантом суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави», - наголосив Президент під час ефіру на телеканалі «Україна».

Відповідаючи на питання чи готова Українська армія до можливого вторгнення 80-тисячного російського військового угрупування, яке сконцентровано на кордонах з Україною, Президент наголосив: «Якщо, не дай Боже зараз, хтось спробує або вирішить перевірити на міцність українську армію і Українську державу, навіть якщо це буде Російська Федерація, яка прийме рішення продовжити наступ, або ті десятки дивізій приймуть рішення перетнути кордон – ціна, яку Росія заплатить за цю авантюру, буде незрівнянно вища, ніж ціна, яка була в 2014 році».

«Якби ж в 2014 році у нас була така армія, як зараз, коли тоді я як Верховний Головнокомандувач відразу після виборів вимушений був займатися не тільки бронежилетами, яких не було на озброєнні, не тільки шоломами, наколінниками чи налокітниками, розгрузками. Але змушений був займатися штанами, шкарпетками, і вибачте, білизною, теплим одягом, якого не було», - зауважив Петро Порошенко.

Президент додав: «Склади були абсолютно пусті. Армія була розкрадена, розпродана, знищена».

«І порівняйте, як виглядає українська армія зараз», - сказав Президент та запросив знімальну групу телеканалу спільно з ним відвідати передові позиції української армії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ