Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко закликає уряд якнайшвидше сформувати консолідовану претензію до РФ

Президент України Петро Порошенко закликає уряд якнайшвидше створити міжвідомчий координаційний орган для формування консолідованої претензії України до Росії за заподіяні тривалою збройною агресією збитки. Про це глава держави написав у Facebook.

"Триваюча збройна агресія Росії кожного дня приносить на українську землю нові незмірні людські страждання, знищується інфраструктура, руйнуються підприємства і економічний потенціал Донбасу і Криму. Тому не маємо зволікати жодної хвилини стосовно формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків. Звернувся до Кабінету міністрів України з проханням вжити заходів для якнайшвидшого створення відповідного міжвідомчого координаційного органу", - написав Порошенко.

Він додав, що цей орган передбачений так званим реінтеграційним законом, ухваленим у січні.

Президент акцентував, що цей закон також чітко підтверджує відданість України мирному врегулюванню та відображає ідеологію мирної реінтеграції окупованого регіону.

"Очікую від уряду детального плану щодо комплексного розвитку територій, прилеглих до окупованих... Наші співгромадяни, особливо на звільнених українських землях, мають відчути очевидну різницю між Україною нових можливостей, яка дбає про своїх громадян, і між Росією втрачених надій", - зазначив Порошенко.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ