Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко затвердив доктрину інформаційної безпеки

Петро Порошенко затвердив доктрину інформаційної безпеки. Одна з основних її цілей - протидія "руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв'язаної нею гібридної війни".

Відповідний указ опублікований на сайті президента. Таким чином Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони "Про доктрину інформаційної безпеки України".

"...необхідність прийняття Доктрини інформаційної безпеки України зумовлена виникненням актуальних загроз національній безпеці в інформаційній сфері, а також потребою визначення інноваційних підходів до формування системи захисту та розвитку інформаційного простору в умовах глобалізації та вільного обігу інформації", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Доктрина покликана забезпечити "захист українського суспільства від агресивного впливу деструктивної пропаганди, перш за все з боку Російської Федерації".

Організація та забезпечення моніторингу ЗМІ та загальнодоступних ресурсів українського сегменту мережі інтернет для виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні, покладені міністерство інформаційної політики України.

Документ набирає чинності у день його опублікування.

За останні три роки в Україні були заборонені багато російських ЗМІ і мовлення низки телеканалів.

Крім цього, в країну заборонений в'їзд деяким російським журналістам, політикам та діячам культури.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ