Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко звільнив голову Полтавської ОДА

Президент Петро Порошенко звільнив Валерія Головка з посади голови Полтавської обласної державної адміністрації. Про це йдеться на сайті глави держави.

«Сьогодні тут, в Полтаві я хочу оголосити, що я підписав відповідний указ про звільнення пана Головка», -  сказав Глава держави під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Полтавської області. Президент подякував Уряду і Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, який відгукнувся на його пропозицію, зробив відповідне подання.

«Як ви знаєте, на початку цього тижня я звернуся до Кабінету Міністрів із пропозицією внести подання Президенту України про звільнення голови Полтавської ОДА Валерія Головка. Чому? Бо до нього виникли серйозні претензії і обґрунтовані підозри у Національного антикорупційного бюро», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що для забезпечення об’єктивного розслідування буде краще, якщо пан Головко не обійматиме високої державної посади. «Це – логічне  рішення,  яке має стати модельним для будь-яких подібних випадків. Бо це є довіра людей. Ніхто не буде використовувати «владну парасольку» для того, щоб перешкоджати розслідуванню», - підкреслив Глава держави.

Водночас Президент наголосив що останнє слово за судом: «Лише суд може визначити рівень кримінальної відповідальності людини, а ми маємо створювати такі умови,  щоби будь-які розслідування викликали суспільну довіру людей».

«Для нас питання політичної волі у боротьбі з корупцією є абсолютно принциповим», - сказав він.

За його словами, поки що виконувати обов’язки голови обласної державної адміністрації буде Роман Товстий. «І перше, Романе Івановичу, що Вам випадає зробити, це скоординувати план регіонального розвитку для Полтавської області. Це зараз ваша персональна відповідальність», - сказав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ