Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Портников: Не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів

Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій ізраїльський журналіст акредитується при "міністерстві інформації" адміністрації ХАМАС в секторі Газа. Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій грузинський журналіст акредитується при владі Абхазії і Південної Осетії. Але право українських ЗМІ акредитуватися при "ДНР" та "ЛНР" чомусь не викликає сумніву у частини моїх колег. Про це на Фейсбук написав Віталій Портников.

І далі: "Так ось, дорогі мої, у вас немає такого права - скільки заяв і петицій ви б не підписували. Ані громадянського, ані професійного, ані людського. У вас є лише одне право - право на лицемірство і дворушництво, яким ви підміняєте чесну журналістику. Саме завдяки цій підміні, у якій живуть тисячі ваших глядачів, читачів і слухачів, ми і продовжуємо знаходитись в океані брехні. Саме ви створили систему, в якій брехня - це правда, приватне - це громадське, зрада - це професійний обов'язок.

Так не можна. Не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів. Не можна стверджувати, що якщо іноземцям можна, то вам - і поготів. Ви тут не іноземці, ви тут - громадяни. Вам повинно бути соромно хоч іноді. Хоча б вдома, якщо не в ваших редакціях.

Я, чесно кажучи, втомився перебувати в одному професійному цеху із лицемірами. Ваша брехня - пляма на нас усіх. Саме через вас доводиться роками вислуховувати докори в лицемірстві і продажності. Ви йдете в бізнес, в депутати, в активісти - а ми залишаємося в забрудненій вами професії. Але є межа, яку не можна переходити навіть вам - це кордони нашого суверенітету, межа між життям і смертю, стандарти професійної та національної честі".

За інформацією УП, низка українських та іноземних журналістів підписалися під заявою про неприпустимість публікації сайтом "Миротворець" персональних даних тих представників ЗМІ, які отримували акредитацію на окупованих територіях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ