Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Портрет футбольного вболівальника Львова - молодий, високоосвічений, неодружений.

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», майже 40% львів’ян у віці понад 16 років вважають себе футбольними вболівальниками. Зокрема, 6% – вважають себе футбольними фанатами, 13% – активними вболівальниками, 22% - не активними. Решта – футбольними вболівальниками себе не вважають.

Слід зазначити, що згідно з результатами загальнонаціонального дослідження, проведеного у жовтні 2009 року, кожен третій українець вважав себе футбольним уболівальником: 5% - футбольним фанатом, 10% - активним вболівальником, 18% - не активним. Можна припустити, що ріст числа вболівальників у Львові припав саме на останній рік, коли ФК «Карпати» вийшов до групового турніру Ліги Європи.

На підставі демографічних особливостей відповідей респондентів було складено своєрідний «Портрет футбольного вболівальника Львова». Отже, передусім це молоді, високоосвічені, неодружені львів’яни. Половина опитаних студентів вважають себе фанатами футболу.

Не відстають від молоді і львів’яни середнього віку – майже половина з них вважають себе вболівальниками. Навіть серед людей похилого віку таких близько третини.

Серед працюючих львів’ян вболівальників дещо більше, ніж серед непрацюючих (48 проти 34%). Серед чоловіків вболівальників втричі більше, ніж серед жінок (65 проти 21%).

Найбільше вболівальників серед виборців Нашої України та Свободи, найменше – Фронту змін.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова віком від 16 років і старші

Вибіркова сукупність: 827 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,7%, для значень близьких до 30% - не більше 2,3%, для значень близьких до 10% - не більше 1,6%

Терміни проведення дослідження: 18 – 26 грудня 2010 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ