Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Португалія підняла винищувачі для перехоплення російських бомбардувальників

Португалія вдруге за тиждень підняла винищувачі F-16, щоб перехопити російські бомбардувальники, помічені в міжнародному просторі біля узбережжя країни, поряд з південними кордонами НАТО.Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Дождь".

За словами міністра оборони Португалії Хосе Педро Агуіар-Бранко, португальські винищувачі успішно перехопили, ідентифікували та випровадили два російських літаки з міжнародного повітряного простору під португальською юрисдикцією.

"Це значить, що система знову спрацювала. Повітряні сили готові виконувати ці місії щоразу, коли Повітряне командування НАТО запросить це", - зазначив глава оборонного відомства Португалії.

За даними агентства, мова йде про два бомбардувальниках Ту-95, які пролетіли поруч з траєкторією заходу на посадку комерційних літаків у міжнародному аеропорту Лісабона. 

Раніше, 29 жовтня, літаки НАТО, включаючи португальські, відстежили російські літаки над Атлантикою, а також Чорним і Балтійським морями. Повітряний простір НАТО при цьому російські літаки не порушували, однак в Альянсі відзначили, що частота таких інцидентів, а також просування літаків далі на південь, є незвичайними. За словами міністра закордонних справ Португалії Руї Машете, цей інцидент був "не дуже симпатичним", але його значимість не варто перебільшувати.

Експерти в США, у свою чергу, побоюються, що російські бомбардувальники відпрацьовують ядерні удари біля кордонів ЄС.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ