Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Порушення карантину може призвести до нової хвилі захворювання на COVID-19, - лікар-інфекціоніст

Порушення карантинно-обмежувальних заходів - це надзвичайно ризикований шлях, якй може призвести до виникнення нової хвилі захворювання. Про це в коментарі Гал-інфо розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

За його словами, зараз інфекційна лікарня працює у штатному режимі, пацієнтам надається планова допомога, яка передбачена протоколами.

"Важко прогнозувати як буде, але станом на понеділок, якщо порівнювати із минулим тижнем, то ми спостерігаємо незначне зменшення кількості поступлень пацієнтів. Нам потрібно дочекатися закінчення поточного тижня, якщо така тенденція буде зберігатися, то тоді можна буде подивитися і на математичну модель досягнення піку і на реальну, що відбувається у нас", - сказав Сергій Федоренко.

Він наголосив, що такою ж є ситуація по всій Україні.

"Якщо брати країни Європи, то ми бачили, що на фоні тенденції зменшення випадків знову був стрибок із збільшенням кількості хворих, тому варто чекати", - сказав він.

Лікар радить львів'янам дотримуватися карантинних заходів.

"Обмежувальні заходи, враховуючи практику Китаю, США та Європи, на сьогодні залишаються єдиним виправданим заходом, який дозволяє розмежувати різні верстви населення і досягнути показника зменшення кількості хворих на COVID-19", - пояснив Сергій Федоренко.

Він наголосив, що карантин продовжено до 11 травня.

"Це важке рішення уряду на фоні падіння економічних показників було прийнято на основі доповідей епідеміологів і фахівців у галузі моделювання ситуацій на основі показників захворювання на COVID-19.

Порушення карантинно-обмежувальних заходів - це надзвичайно ризикований шлях, який може призвести до виникнення нової хвилі захворювання. Прийде час і уряд зніме ці обмеження, адже карантин не може тривати вічно. Потрібно просто дочекатися і організовано вийти з карантину. Я б радив дотримуватися карантину і залишатися вдома. Думаю, що чекати вже не довго, але варто бути свідомим і очікувати вдома", - сказав Сергій Федоренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ