Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порушено кримінальні справи проти двох голів сільських рад Самбірщини, які підробляли документи для виплати коштів постраждалим від повені

Прокурор Львівської області порушив кримінальну справу стосовно голови однієї із сільських рад Самбірського району за зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.
Розглянувши матеріали перевірки щодо додержання бюджетного законодавства в ході використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року, проведеної в одній з сільських рад Самбірського району, прокурор з’ясував, що вказаний сільський голова, всупереч інтересам служби, зловживаючи службовим становищем, в період серпня-грудня 2008 року вчинила службове підроблення, зокрема, склала завідомо неправдиві списки громадян, які потребують виплати допомоги як потерпілі від стихійного лиха, внаслідок чого з державного бюджету безпідставно виплачено грошову допомогу в сумі понад 240 тисяч гривень.
Крім того, прокурором області порушено аналогічну кримінальну справу стосовно іншого голови сільської ради цього ж району. З’ясовано, що дана посадова особа органу місцевого самоврядування, являючись членом робочої групи та комісії з обстеження наслідків паводку, протягом липня-серпня 2008 року вчинила службове підроблення та зловживання службовим становищем, а саме підписувала акти загального обстеження садиби/квартири, в яких вказувались завідомо неправдиві дані, з метою отримання грошової допомоги з державного бюджету. Внаслідок її незаконних дій, з державного бюджету України було неправомірно використано кошти та заподіяно матеріальні збитки державі на суму 142 тисячі гривень.
Слідство у кримінальних справах проводиться Самбірською міжрайонною прокуратурою. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ