Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порушників правил карантину львівські суди більше виправдовують, ніж карають

За матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень, у першій половині листопада 2021 року місцевими судами Львівської області було винесено 11 постанов, які стосуються притягнення осіб до адміністративної відповідальності за допущення до роботи працівників без сертифікату про вакцинацію від COVID-19, чи ПЛР тесту.

Фото: Depositphotos

Як вбачається із судових рішень, адмінпротоколи щодо порушників були складені за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей). Як правило, відносно керівників навчальних закладів (зокрема, директора Стрийського коледжу ЛНАУ, директора Сокальського ліцею №1, директора Зарудцівської гімназії, директора ліцею №1 ім. Івана Франка Дрогобицької міської ради, директора Комарнівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів).

Водночас розгляд у судах справ про адмінправопорушення за ч.1 ст.44-3 КпАП України, у яких фігурували керівники навчальних закладів, здебільшого завершився винесенням постанов, згідно яких провадження у справах були закриті у зв`язку з відсутністю в їхніх діях складу адміністративного правопорушення. У кількох справах суди постановили визнати їхніх фігурантів винними у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 44-3 КУпАП, та звільнити від адміністративної відповідальності за малозначністю і обмежитись усним зауваженням.

Поміж справ, провадження у яких були закриті у зв`язку з відсутністю складу адмінправопорушення, - справа відносно директора Комарнівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів у м. Комарно. Городоцький райсуд Львівської області провадження у ній закрив через брак доказів.

У постанові суду зазначено: з протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що у вину директору школи ставиться незабезпечення припинення навчального процесу для учнів 5-11 класів за наявності менше як 80% працівників, охоплених щепленням від COVID-19 (64 %).

«При цьому, - зазначає суд, - до матеріалів справи інспектором ЮП ЛРУП № 2 ГУНП у Львівській області Гевко О. долучено список працівників Комарнівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, які вакцинувалися станом на 27.09.2021, з якого вбачається, що із 66 працівників такого закладу освіти повний курс вакцинації пройшли 29, одну дозу дводозної вакцини отримали 29 осіб, що в сумі складає 58 осіб і становить більше 80 % працівників Комарнівського ОЗ ЗСО (88 %). Інформації про те, одну дозу якої саме вакцини отримали 29 працівників Комарнівського ОЗ ЗСО у матеріалах справи немає, не зважаючи на те, що матеріали справи поверталися начальнику ВП № 1 ЛРУП № 2 ГУНП у Львівській області на доопрацювання, як і інформації про кількість вакцинованих двома дозами чи однією дозою вакцини проти Ковід-19 станом на момент складення протоколу про адміністративне правопорушення».

З матеріалів судового реєстру також вбачається, що лишень в одній з 11 постанов, які стосуються притягнення осіб до адміністративної відповідальності за допущення до роботи працівників без сертифікату про вакцинацію від COVID-19, чи ПЛР тесту, містяться відомості про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Дана постанова була винесена Шевченківським райсудом м. Львова щодо адміністратора магазину «Чарка до свята», яка допустила до роботи продавця без сертифікату про вакцинацію від COVID-19, чи ПЛР тесту. За це на неї було накладено штраф в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000 (сімнадцять тисяч) грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ