Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Пористи” попереджають про акції протесту на митних переходах на Львівщині

Основні акції пікетування митних переходів планують провести у вівторок. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив депутат Львівської обласної ради, член Львівської обласної політради ГП „Пора” Богдан Кук.
За його словами, вчора представники ГП «Пора» пікетували митні переходи «Краківець» та „Рава-Руська”, однак це була лише попереджувальна акція, а завершальні основні акції пікетування митних переходів планують провести у вівторок, 15 січня. За словами Богдана Кука, його політична сила привертала уваги до проблеми перетину кордону ще із квітня минулого року, коли по двох паспортах українців перестали пропускати через кордон. «Також ми звертали увагу й на те, що процес перетину кордону ускладниться із вступом Польщі у Шенгенську зону. Тому зараз і відбуваються масові акції непокор», — зазначив Кук.
Також депутат ЛОР підтвердив інформацію про те, що його політична сила організовувала вчора акції протесту. «Це справді так, вчора пікетували кордон пористи, які проживають у цій місцевості і знають ситуацію із середини. Вчора у Краківці пікетували 150-200 чоловік, і це була попереджувальна акція. Також декілька годин проходив пікет і у Раві-Руській, де було приблизно 100 чоловік. Основна завершальна акція масової непокори планується на вівторок у Краківці. Однак вона матиме ланцюгову реакцію і також проходитиме і у Шегинях, і у Раві-Руській. ГП «Пора» хоче привернути уваги до проблеми як керівництва області, так і держави. Ми вимагатимемо, щоб на Львівщині і на Волині на загальнодержавному рівні проблема перетину кордону була урегульована і вирішена. Якщо за тиждень-два не буде жодних зрушень, то я ініціюватиму скликання позачергової сесії Львівської обласної ради з цього питання. Уже мав про це розмову із депутатами облради», — зазначив Кук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ