Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовець Тернівського МНВК вимагав 2,8 тис. грн хабара за водійське посвідчення

30 липня близько 21.00 селі Нересниця Тячівського району Закарпатської області під час отримання неправомірної вигодиправоохоронці затримали заступника директора Тернівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Він вимагав та отримав від закарпатця 2 тис. 800 грн. Про це сьогодні, 31 липня, повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

За ці гроші посадовець обіцяв посприяти чоловікув тому, щоб його сину видали посвідчення водія без відвідування занять. 

Додамо, що Тернівський МНВК готує робітників з різних професій, зокрема, і водіїв автотранспортних засобів.

Відтак відомості про це правопорушення СВ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області внесли до ЄРДС за ч.2 ст.368 КК України. За цим фактом розпочали досудове розслідування.

Заступника директора Тернівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 КК України, за кваліфікуючими ознаками як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища. Відтак його допитали як підозрюваного.

Вирішується питання про застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу, відсторонення його від посади та розсекречення матеріальних носіїв інформації щодо організації та проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Довідка.

ч.2 ст. 368 КК України -  Одержання  службовою особою неправомірної вигоди для себе чи  третьої  особи за вчинення чи невчинення в інтересах того, хто надає  неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - карається  штрафом  від  однієї  тисячі  до  тисячі  п’ятисот неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян або арештом на строк від  трьох  до  шести  місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ