Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовцю-хабарнику з Київської РДА повідомили про підозру

Як повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, повідомлено про підозру посадовцю Подільської РДА м. Києва викритому у хабарництві.

Посадовець одержав 117 тисяч гривень за перемоги приватного підприємства у конкурсних торгах на ремонти навчальних закладів.

Оперативниками Управління захисту економіки у місті Києві, слідчими головного управління Нацполіції у м. Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрито злочинну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від підприємців за надання антиконкурентних переваг та сприятливих умов задля перемог в процедурах закупівель, які проводяться Подільською РДА за державні кошти.

Встановлено, що за домовленістю між посадовцем РДА та підприємцем, останній мав систематично передавати чиновнику кошти в залежності від вартості тендеру. За неправомірну вигоду посадовець РДА створював підприємству незаконні переваги в конкурсних торгах та забезпечував перерахування бюджетних коштів в повному обсязі відповідно умов укладених договорів.

Зокрема встановлено, що посадовець РДА отримав неправомірну вигоду в сумі 117 тисяч гривень за забезпечення перемоги товариства в конкурсних торгах з проведення капітальних ремонтів дошкільного та загального навчального закладу у Подільському районі столиці на загальну суму 1 766 843 гривень.

30 вересня 2019 року, посадовцю Подільської РДА було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру представнику приватного підприємства за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та обрання у відношенні фігурантів запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ