Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пошта Ватикану випустила конверт з нагоди 70-річчя звільнення концтабору Аушвіц

З нагоди 70-ї річниці визволення німецького концтабору Аушвіц-Біркенау і святкування 10-ї річниці Міжнародного дня Голокосту пошта Ватикану випустила пам'ятний конверт для авіа перевезень, - Католицький Медіа-Центр.

На лівому боці блакитного конверта розміщено зображення воріт табору з написом "Arbeit Macht Frei", і над воротами - червона троянда. На місці штампа з найменуванням EUR 2,30 вміщено свічки в пам'ять про жертв масових злочинів, скоєних німецькими націонал-соціалістами. Ватиканське Управління філателістів і нумізматів повідомляє, що конверт буде доступний з 2 вересня, і його максимальний тираж складе 16 тисяч. примірників.

У той же час офіс Ватикану випустив нові марки і поштові картки для різних випадків. Одна з листівок присвячена 50-річчю завершення Другого Ватиканського Собору (1962-1965). П'ять нових марок стосуються пастирських візитів Папи Франциска до Південної Кореї, Албанії, Страсбурга, на Святу Землю та до Туреччини. Ще дві марки, що стосуються створення 50 років тому Синоду Єпископів та чотирнадцятого чергового засідання цього органу, яке відбудеться в жовтні і буде присвячене питанням шлюбу та сім'ї. Спеціальна поштова марка присвячена 8 Всесвітній зустрічі сімей, яка відбудеться у вересні у Філадельфії.

Ще одна спеціальна марка вийде в пам'ять 100-річчя з дня смерті Блаженного священомученика Ігнатія Малояна, убитого турками під час геноциду вірмен.

Спеціальної  поштової марки Ватикану удостоїться також недавнє оголошення доктором Церкви вірменського ченця, Григорія з Нареку. Підготовано також продукцію, що тематично пов‘язана з Папою Франциском і Святим Роком.

Католицький Медіа-Центр

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ