Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Послу в Німеччині не сподобались адвокати Тимошенко

Посол України в Німеччині Наталя Зарудна заявила, що має питання до судового процесу і до професіоналізму адвокатів екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це вона сказала в інтерв'ю виданню EurActiv.

"Що стосується справи Тимошенко – я не адвокат. Я лише дипломат, тому я не буду давати коментарів щодо процесу. Але як у громадянки у мене багато запитань щодо судового процесу та професіоналізму адвокатів Тимошенко", - сказала Зарудна.

"У мене складається враження, яке розділяють деякі люди в Україні, що вони (адвокати) не намагаються захищати її по суті обвинувачення, а вносять багато політики у справи, багато спекуляцій, намагаючись використати різні юридичні прогалини і невідповідності, щоб виправдати її", - сказала Зарудна.

"Як громадянка, я б хотіла чути більше про суть справи та пояснення, чому вона це зробила, які були обставини, а не про якісь деталі, які не стосуються проблеми", - додала Зарудна.

Водночас вона висловила думку, що Європу не так турбує справа Тимошенко, як стан демократії в цілому.

"Справа Тимошенко є дуже резонансною на заході, як символ. Але по суті ЄС був стурбований певними подіями в Україні щодо стану демократії в цілому", - сказала вона.

"Україна багато робила за останні роки але ще далека від ідеального стану речей… Ще дуже багато треба зробити в Україні. Однією з основних проблем ЕС і українського суспільство є наша правова система", - сказала Зарудна.

"Процес над Тимошенко виявив деякі недоліки нашої юридичної системи. Дуже важливо, що президент та уряд готові здійснити рішучі кроки, щоб змінити її", - додала вона.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ