Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посол Франції в Україні відвідав Львівський університет безпеки життєдіяльності МНС

Посол Франції Жак Фор відвідав Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України. Під час зустрічі з керівництвом навчального закладу було обговорено низку питань щодо співпраці львівського вишу МНС із пожежно-рятувальними підрозділами, спорідненими навчальними закладами та науковими установами Франції. Повідомила прес-служба університету.

 

Зокрема, ректор університету Михайло Козяр розповів Жаку Фору про наукові напрями роботи Університету, міжнародні зв'язки, а також про умови та систему підготовки фахівців з питань безпеки життєдіяльності.

 

Високоповажний гість ознайомився з навчальною та науковою базою університету, оглянув навчальний call-центр системи екстреного виклику 112, психолого-тренувальний центр підготовки пожежних та аварійно-рятувальних команд, лабораторію екологічної безпеки, нову комп'ютеризовану мультимедійну лабораторію транспортної безпеки, лабораторію іноземних мов і технічного перекладу тощо.

 

Ж.Фор також завітав і до університетської церкви Покрови Пресвятої Богородиці.

 

Ж.Фору розповіли, що нині науковці та фахівці навчального закладу працюють над створенням лабораторії інтелектуального моделювання безпечного майбутнього, за допомогою якої в рятувальників з'явиться можливість моделювати та попереджати потенційні надзвичайні ситуації.

 

Гість був приємно вражений сучасними засобами навчання, які використовує Львівський університет МНС для підготовки фахівців та у науковій роботі. Ж. Фор зазначив: «Ваш Університет має великий науковий потенціал та займає чинне місце у загальноєвропейському механізмі забезпечення безпеки. Про це свідчить ваше визнання у Європі та вступ до асоціації вищих навчальних закладів Євросоюзу, які працюють в галузі безпеки людини. Ви готуєте людей, які ризикують своїм життям за ради життя інших. Ми готові до фінансової підтримки ваших проектів, потрібно лише визначити пріоритетні напрямки співпраці!»

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ