Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Посольства України за кордоном отримають 200 найкращих видань про історію нашої країни

Сьогодні, 24 липня, представники Всеукраїнської правозахисної організації "Меморіал" імені Василя Стуса Юрій Баланюк та Ігор Якубовський передали МЗС України 50 комплектів книг та фотолітописів, у яких висвітлено знакові події у становленні української державності.

У церемонії також взяли участь члени правління наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин. Починаючи зустріч, Державний секретар МЗС України Андрій Заяць повідомив, що ці книги будуть передані в українські дипломатичні установи за кордоном для поширення серед громади та міжнародних партнерів. «Пам'ять про минуле – важлива. Україна, дивлячись у майбутнє, пам’ятає і про минуле», - зазначив А.Заяць.

«У ці комплекти ми підбирали найкращі літописи нашої держави. Завдяки сучасним історичним дослідженням, якісним світлинам, цікавій подачі інформації українці за кордоном та їхні друзі дізнаються про знакові події нашої країни. Дуже важливо розповідати світові про нашу історію, ми маємо поширювати свою точку зору, щоб це не робили замість нас», - зазначив заступник голови правління ВПО «Меморіал» Юрій Баланюк.

Кожен комплект містить 4 книги. Серед них:

- унікальний фотолітопис про Українську революцію 1917-1921 рр. (Фотолітопис «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», присвячений 100-річчю Української національної революції 1917-1921 рр. («For Ukraine, for its Destiny, for Honour and Freedom, for the People»)).

- книга англійською мовою «Уряди України: на шляху відновлення та утвердження державності».

- фотолітопис англійською мовою «Біловезька угода. 8 грудня 1991 року. Точка неповернення». Видання присвячене подіям, що стали передумовою розпаду радянської імперії та створенню незалежної Української держави.

- фотолітопис «Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених», присвячений 25-й річниці незалежності України та висвітлює події сучасної української державності. Видання складається з шести частин: перший розділ охоплює період кінця 80-х - початку 90-х років, другий - події незалежної країни 1991-2003 років (перший президент, перший уряд, нова Конституція),  третій - про події наступного десятиліття, зокрема про Помаранчеву революцію, четвертий розділ присвячений визначальній для України події - Революції гідності, п’ятий – від захоплення Криму до сьогодення. У шостому розділі – портрети 100 найвидатніших постатей історії України.

МЗС поширить надані комплекти по посольствах України за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ