Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посольство США: позбавлення повноважень депутата Мартиненка – крок у боротьбі з корупцією

У посольстві США в Україні вважають, що сьогоднішнє голосування у Верховній Раді про позбавлення депутатських повноважень депутата від «Народного фронту» Миколу Мартиненка є важливим кроком у боротьбі України з корупцією. Про це йдеться у заяві посольства.

Раніше цього місяця посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що рішення Мартиненкa подати у відставку є ще однією ознакою, що Україна змінюється на таку, де державні посадовці підзвітні народу, якому вони служать.

Народний депутат Микола Мартиненко (фракція «Народного фронту», що входить до урядової коаліції) заявив, що вирішив скласти мандат, 30 листопада. Сьогоднідепутати позбавили депутатських повноважень Мартиненка. 

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом». За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Сам депутат ці звинувачення відкидає й називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ