Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посольство Японії готове профінансувати будівництво ліфта у львівській СШ №82

Посольство Японії готове профінансувати будівництво ліфта у львівській середній школі №82. Про це „Гал-info” повідомив депутат Львівської міської ради, чільник громадської організації „Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю” Микола Сварник. У цій школі, яка знаходиться на вул. Шафарика, за його словами, навчається приблизно 15-20 дітей з особливими потребами і без ліфта цим дітям вкрай важко переміщатися трьохповерховим навчальним закладом.
„Якщо перший клас ще на першому поверсі й майже всі уроки проводять в одному приміщенні, та починаючи вже з п’ятого класу школярі мають уроки у різних класах і їм часто доводиться переходити з одного поверху на інший. Звичайно, неповносправним діткам переміщатися поверхами допомагають їхні однокласники, вчителі, а також працівники школи, проте проблеми це не вирішує. Ми завжди вчимо таких дітей, щоб вони були максимально самостійними, і все, що вони можуть зробити самотужки, робили самі. Загалом 82-га школа пристосована до навчання дітей з особливими потребами, тут є пандус, спеціально обладнані туалети, однак ліфта катастрофічно не вистачає”, — наголосив Микола Сварник.
Допомогти у будівництві ліфта для СШ №82 зголосилося посольство Японії в Україні. За словами депутата, воно готове профінансувати саму кабіну ліфта, а от проектну документацію та будівельні роботи має взяти на себе місто.
„Перед тим, як подавати заявку на грант, нам треба розробити проектну документацію, щоб принаймні знати, скільки це все загалом коштуватиме. Це, до речі, дуже немалі гроші, адже у школах ліфтів ніхто не будує. Так, скажімо, схожа ситуація була у Білій Церкві, там вже збудували ліфт в одній із шкіл, де навчаються діти з особливими потребами, і це коштувало приблизно 280 тисяч гривень”, — зазначив Микола Сварник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ