Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Постанова КМУ про закупівлю медобладнання під держгарантії є корупційною – Партія регіонів

Партія регіонів вважає постанову Кабінету Міністрів про закупівлю медичного обладнання під державні гарантії корупційною. Про це йдеться у відповідній заяві прес-служби Партії регіонів.

 

Зокрема, «регіонали» заявляють, що ніякої користі в боротьбі з епідемією прийняті урядом постанови не принесуть, «оскільки є банальними корупційними схемами, виконавці яких ні до медицини, ні до медикаментів ніякого відношення не мають».

«Так, відповідно до постанови Кабміну № 1092 державні гарантії на 500 мільйонів доларів без конкурсу, «під одного учасника» надані на закупівлю медичного обладнання і лікарських засобів у компаній Broad Street Capital, LLC і Accupatient, LLC», - заявляють в ПР.

Компанія Broad Street Capital, LLC зареєстрована в Нью-Йорку. Це маленька фінансова консалтингова компанія без банківської ліцензії, в якій працює 10 чоловік», - відзначають в ПР.

Що стосується компанії Accupatient, LLC., то, заявляють у Партії регіонів, «про неї немає ніякої інформації в основних базах даних кредитних установ і ділових асоціацій США, крім того, що компанія з такою назвою, яка торгувала продуктами харчування, значиться ліквідованою в регістрі штату Нью-Джерсі».

«Так кому збиралася платити бюджетні гроші Тимошенко? Конторі «Роги і копита»? Куди б пішли гроші насправді? Хто відповідав би за кредитними зобов’язаннями?», - питають в ПР.

Окрім цього, відзначають «регіонали», у випадку з постановою Кабміну № 1025, держгарантії на 800 мільйонів євро теж без конкурсу, теж адресно надавалися Pacific New Technologies Corp. (Канада) і Midwest New Tecnologies, Inc. (США) практично на ті ж цілі: оснащення українських медичних установ.

«При цьому Pacific New Technologies Corp. (Канада) - це компанія, зареєстрована у відомій офшорній зоні Британська Колумбія, працює в ній менше 5 людей, і займається вона торгівлею, ремонтом і будівництвом. А в компанії Midwest New Tecnologies, Inc. працює і зовсім 2 людини, основний вид діяльності яких - торгівля нерухомістю», - йдеться в заяві.

«Тобто 800 мільйонів євро із коштів українських платників податків Тимошенко збиралася заплатити ремонтній конторі і брокерам з нерухомості. Все це може бути схожим на купівлю і ремонт шикарних віл в Канаді, але аж ніяк не на боротьбу з грипом в Україні», - сказано у заяві прес-служби Партії регіонів.

Нагадаємо, 11 листопада Кабмін повторно затвердив призупинені Президентом Віктором Ющенком постанови про закупівлю медобладнання під держгарантії.

10 листопада Ющенко призупинив дозвіл Кабміну державному підприємству «Укрмедпостач» залучити 500 млн. доларів під державні гарантії у корпорації Private Export Funding Corporation (США).

12 жовтня Ющенко призупинив дозвіл Кабміну «Укрмедпостачу» залучити 400 млн. доларів у канадської EDC і 585 млн. євро у австрійського UniCredit Bank Austria під держгарантії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ