Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Постать Остапа Нижанківського яскравий приклад того, як треба любити Україну, - Канівець

24 січня в м. Стрию відбулися урочистості з нагоди 150-ти річчя з дня народження священика, композитора, громадського діяча Остапа Нижанківського. Організотори заходів: Стрийська міська рада, міський відділ культури, дитяча музична школа ім. О. Нижанківського, Асоціація диригентів Стрийщини «Камертон» під патронатом народного депутата України Олега Канівця. Про це повідомила прес-служба депутата.

Народний обранець взяв участь у заупокійній Службі Божій за о. Остапом Нижанківським, що пройшла зранку в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці та у панахиді на міському цвинтарі біля могили Остапа Нижанківського. Відтак, багаточисельна громада зібралася у Народному домі, де відбулася урочиста академія і концерт за участю мистецьких колективів Львова, Дрогобича, Стрия. Зі сцени звучали його безсмертні музичні твори, які відомі далеко за межами України та доповіді про багатогранність Остапа Нижанківського, як священика, композитора та громадського діяча.

Олег Канівець у своєму виступі зазначив: «Сьогодні ми мали змогу доторкнутися до спадщини нашого видатного земляка. Через філігранне виконання високомистецьких, духовних творів Остапа Нижанківського ми змогли осмислити його життєвий шлях. Низько схиляюся перед організаторами дійства, які плекають нашу історію, виховують підростаючу еліту в українському національному дусі. Стрий завжди був патріотичним і культура тут завше була у пріоритеті. Що не можна сказати про загальнодержавний рівень. Ось уже кілька місяців ми навіть не маємо міністра культури. Добре, що є люди на місцях, які не дають знищити пам'ять про особистості, що залишили вагомий слід в історії, роблять усе для того, щоб відновити і зберегти національний дух і справедливість. Постать Остапа Нижанківського, його жертовне життя є яскравим прикладом того, як треба любити і працювати в ім’я України». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ