Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Потенційні інвестори шукають у Львові великі виробничі приміщення

Станом на початок січня у Львові працює 725 підприємств, до створення яких залучали іноземні інвестиції. Потік потенційних інвесторів, що зацікавлені у відкритті виробництва та створенні робочих місць продовжується, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Загалом за минулий рік у Львові було створено понад 18,5 тис робочих місць. Нова можливість працевлаштування для львів’ян також може з’явитись із відкриттям нового виробництва. 

«Останній приклад - іноземна компанія, яка шукає 3 тис м кв виробничих площ в доброму стані. Вони хочуть створити 2,5 тис робочих місць у сфері автомобілебудування. І за останні шість місяців було декілька компаній, які шукали у Львові приміщення», - зазначив Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій.

Проте, потенційні інвестори часто не можуть підібрати для себе потрібне їм приміщення. На думку Сергія Кіраля, це відбувається через те, що великі промислові площі перебувають у приватній власності та поганому технічному стані.

«З одного боку, ми маємо попит. Є іноземні компанії, потенційні інвестори, які хочуть відкрити тут виробництво, створити робочі місця. А з іншого боку, ми не маємо що їм запропонувати. Всі великі заводи, які є на території Львова, приватизовані. Там є великі незадіяні площі, промислові приміщення, які не використовуються. Власники нічого в них не вкладають, вони з кожним роком руйнуються, амортизуються», - додав Сергій Кіраль.

Відтак, управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій просить зголошуватись власників великих промислових площ, які готові співпрацювати з інвестором. Вимоги до приміщення:

-площа 3 тис. кв. м. на одному рівні, або ж на 2-х рівнях за наявності двох вантажних ліфтів, висота стелі: 4,5 - 6 м;

-підведені комунікації (електроенергія: 250 кВА; система опалення на природному газі; питна вода; вентиляційна система; доступ до Інтернету - волоконно-оптична лінія для основної лінії, радіо зв'язок в якості резервної лінії, швидкість - мінімум 50 Мб/с.);

-хороший стан (нещодавно збудоване або відремонтоване приміщення – поштукатурене / з можливістю оперативного проведення відповідних ремонтних робіт). Покриття підлоги - бетон товщиною 20 см., допустиме навантаження на підлогу: 0,2 кг/см2 (пристосована для розміщення вібруючого обладнання).

-два окремих вантажних входи (вхід і вихід) у протилежних сторонах приміщення у зв'язку з великим потоком сировини для обробки. з доступом для вантажівок (потужністю понад 16 т).

-не в районі масового скупчення людей. У Львові або в межах 20-70 км. від Львова. Розглядаються також пропозиції щодо приміщення, яке відповідає запитуваній площі, не в належному стані, але яке могло би бути доведене до відповідного.

Контактні дані: управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій, тел.: 254-60-06.

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ