Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Потерпіла внаслідок Скнилівської трагедії збирається позиватися з Україною в Європейському суді з прав людини

Потерпіла внаслідок Скнилівської трагедії Тетяна Юдіна збирається позиватися з Україною в Європейському суді з прав людини — повідомила вона 23 березня під час прес-конференції. За словами жінки, під час авіа-шоу 27 липня 2002 року її чоловік Борис Юдін отримав забій головного мозку важкого ступеня, дуже довго пролежав у реанімації, а зараз отримав ІІ групу інвалідності по психіатрії, страждає на епілептичні приступи.
„Одразу після трагедії моїй сім’ї виділили 29 тис. грн допомоги. Незважаючи на тяжкий стан мого чоловіка, під час розприділення коштів його зарахували до групи важкохворих зі зворотними тілесними ушкодженнями, люди ж з групи із незворотними ушкодженнями отримали по 61 тис. грн. Хто визначав, чи зворотні захворювання, чи ні? Коли я спробувала це дізнатися, то в облдержадміністрації мені сказали, що я не маю морального права за чотири роки після трагедії взагалі згадувати цю тему”, — зазначила Тетяна Юдіна.
Жінка вимагала від держави 300 тис. грн компенсації за моральну шкоду, однак Верховний Суд України присудив їй лише 10 тис. грн. Як каже Тетяна Юдіна, цих грошей є абсолютно недостатньо для того, щоб лікувати її чоловіка, який потребує постійного нагляду медиків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ