Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Потрібно окремо робити диски для домашнього і для комерційного використання – Ірина Полякова

Якщо людина створює свою організацію – немає різниці, чи це бар, кафе, супермаркет, – дотримання законодавства є обов’язковим, проте потрібно максимально спостити його дотримання, – прокоментувала “Гал-info” виконавчий директор об’єднання підприємців КРОК Ірина Полякова питання щодо дотримання ЗУ „Про авторське право і суміжні права”, який обговорювали сьогодні, 11 січня, на „круглому столі” на тему «Проблеми підприємництва при використанні аудіо-, відеопродукції як об’єктів авторського і суміжного прав».
„Я вважаю, що дотримання законодавства є обов’язком для будь-якої людини і особливо для юридичних осіб. Тобто якщо людина створює свою організацію – немає різниці, чи це бар, кафе чи супермаркет, – то дотримання законодавства є обов’язковим. Я більше слухала, оскільки не дуже обізнана з цим законом і не можу висловлюватись, лише можу робити якісь пропозиції. Мені як людині творчій ця тема досить близька, тому в мене виникли деякі пропозиції. Прослухавши думки присутніх, я зрозуміла, що поки що немає методики і конкретики, оскільки закони написані дуже поверхнево.
На мою думку, такі питання  потрібно обов’язково врегулювати. Можливо, це має бути якийсь конкретний податок. До прикладу, як  податок на рекламу – будь-яка фірма, яка створює рекламу, знає, що вона має за це заплатити. Можливо, потрібно робити окремо диски для домашнього і для комерційного використання, і в ціну останніх закладати відрахування авторам. Нехай ціна комерційного диску буде в десять разів вища за звичайний, але буде спрощено систему”, – зазначила Ірина Полякова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ