Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Повітряні Сили підвели підсумки діяльності за півріччя

Повітряні Сили підвели підсумки діяльності за півріччя, - прес-центр Повітряного командування "Захід".

Сьогодні у Львові на базі повітряного командування “Захід” проведено підведення підсумків діяльності Повітряних Силах Збройних Сил України за перше півріччя 2017 навчального року. Як зазначив командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов, метою заходу є оцінка стану і готовності Повітряних Сил до виконання завдань за призначенням, враховуючи сучасні виклики та загрози. Під час конструктивного діалогу основний акцент робився на впровадження передового досвіду в практику діяльності військ та уточнення завдання на наступне півріччя.

Аналіз виконання завдань бойового чергування показав, що за пів року чергові сили з протиповітряної оборони переводились в готовність №1 понад тисячу разів. Слід зазначити, що за одну добу в середньому черговими силами виявляється та проводиться до 1300 повітряних цілей. Порушень порядку використання повітряного простору України за перше півріччя виявлено майже 13 тисяч, з них абсолютна більшість – 99,65% в повітряному просторі над територією тимчасово окупованої Автономної республіки Крим.

Із позитивної динаміки, що була відмічена під час підведення підсумків - наявність бойового досвіду у значної кількості військовослужбовців, активізація заходів бойової підготовки, у тому числі у взаємодії з силами та засобами інших видів військ Збройних Сил України, поступове оновлення озброєння та військової техніки та підтримка діяльності військ цивільним населенням. Одним з найрезультативнішим заходів з бойової підготовки було визнано льотно-методичний збір на аеродромі Луцьк. Під час якого було підготовлено до ведення бойових дій по наземним цілям біля трьох десятків екіпажів бомбардувальної та винищувальної авіації, а також вертольотів.

Серед кращих частин авіації за результатами півріччя командуванням Повітряних Сил відмічені бригади тактичної авіації Івано-Франківська та Миргорода. Серед частин протиповітряної оборони першими стали дві зенітні ракетні частини, що представляють повітряні командування “Південь” та “Схід”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ