Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Повноваження щодо утилізації відходів остаточно закріплено за місцевим самоврядуванням

"Прозорий тариф має дорівнювати якості послуги", наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття Урядом відповідної постанови.

Це стосується формування тарифів для населення на вивезення, переробку і захоронення побутових відходів; розроблення схем санітарної очистки; відведення земельних ділянок для будівництва заводів з переробки; рекультивація старих полігонів тощо. 

"Ми врегулювали механізм надання населенню послуг з поводження з побутовими відходами відповідно до європейських практик. Новий порядок передбачає обрання через конкурс виконавця послуг, а також покладає відповідальність на органи місцевого самоврядування формувати прозорі тарифи на всі види операцій у цій сфері. Такий підхід абсолютно відповідає реформі децентралізації", — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, такі нововведення сформують конкурентний ринок у сфері поводження з побутовими відходами, стимулюватимуть впровадженню сучасних методів та технологій, що сприятиме також поліпшенню екологічного стану довкілля.

Крім того, Геннадій Зубко нагадав, що органи місцевої влади мають якнайшвидше підготувати Регіональні плани управління відходами, що передбачено Нацпланом управління відходами до 2030 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ