Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Повний курс лікування одного хворого у Львівському онкоцентрі – 0,5-1 млн грн

Головний лікар Львівського обласного онкологічного центру Ігор Ковальчук знову спростував звинувачення у корупції, які висунув вчора, 5 липня, на сесії Львівської обласної ради депутат Михайло Блавацький.

Нагадаємо, депутат заявив, що лікування на дорогому обладнанні центру недоступне для простих людей і на цьому керівництво онкоцентру «гріє руки».

Отож, за словами Ігоря Ковальчука, для жителів Львівщини лікування безкоштовне, платне – винятково для тих, хто приїхав з інших областей. «Ця плата офіційна, проводиться через бухгалтерію», – зазначив він і додав, що адміністрація деяких областей уклала договори з клінікою і фінансує лікування своїх пацієнтів у центрі, інші області таких договорів не мають і, відповідно, ті, хто приїздять до Львова, повинні самі оплачувати лікування. Кількість таких пацієнтів, за словами головного лікаря, становить близько 30%.

«Бюджетні кошти покривають потреби центру лише на 5%», – розповів Ігор Ковальчук. – Торік на харчування одного пацієнта на день виділяли приблизно сім грн, цього року – три». Загалом, вартість дня у онкоцентрі – 200 грн. «Повний курс лікування одного хворого може обійтися в 0,5-1 млн грн, – коли люди приходять на третій стадії захворювання, - розповів лікар. – Звичайно, людям доводиться іноді купувати щось самостійно, якщо, скажімо, потрібних медикаментів немає в лікарні».

Лікар розповів, що один зі способів виживання для клініки – співпраця із закордонними медичними закладами, проведення досліджень. «Ми отримали медикаментів на 20 мільйонів гривень завдяки такій співпраці», – зазначив він.

Частково допомагає спонсорська підтримка – два сучасні апарати для комп’ютерної томографії закупив для центру фонд Рината Ахметова. За словами головного лікаря, найближчим часом фонд фінансуватиме і купівлю дорогого обладнання для брахіотерапії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ