Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Повторний наступ рф з території білорусі: у Генштабі ЗСУ оцінили перспективи

Імовірність наступу противника з території білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу, інформує Укрінформ.

«Військова активність сил рф, що дислоковані на території білорусі, є незначною, ознак формування зс рф ударного угруповання для проведення наступальних дій з території білорусі не фіксувалось. Імовірність проведення наступу противника з території білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою. Однак загроза нанесення ракетних та авіаційних ударів по території України залишається», - сказав він.

За словами Громова, основні зусилля кремля були зосереджені протягом тижня на веденні бойових дій насамперед на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Волинському, Житомирському напрямках та Київському обстановка протягом тижня залишалась контрольованою і суттєвих змін не зазнала.

Громов також повідомив, що в рамках доукомплектування російських окупаційних військ на території України розглядається перекидання частки військовослужбовців рф із Сирії на територію України.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на заступника начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, загарбники готуються до захоплення нових територій на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ