Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Позачергові вибори мера Києва можуть відбутися у грудні 2019-го

У Верховну Раду внесли законопроєкт, який передбачає позачергові вибори мера Києва та міської ради 8 грудня 2019 року.

Текст відповідного проєкту — «Про внесення змін до Закону України «Про столицю України — місто-герой Київ» — з’явився на сайті Ради, передає Громадське.

Окрім дати позачергових виборів документ розмежовує посади столичного мера та голови Київської міської державної адміністрації.

«Посада Голови Київської міської державної адміністрації є не сумісною з будь-якою іншою посадою», — йдеться в законопроєкті.

Також депутати пропонують ліквідувати районні держадміністрації.

«Кабінету Міністрів України протягом шести місяців після набрання чинності цим Законом здійснити ліквідацію районних у місті Києві державних адміністрацій та реорганізацію Київської міської державної адміністрації», — зазначається в документі.

Ініціаторами проєкту є 39 народних депутатів, левова частка з яких — 36 — представляють правлячу партію «Слуга народу». З трьох інших парламентарів один позафракційний, а двоє — з «Опозиційної платформи — за життя».

Нагадаємо, 4 вересня уряд направив президенту подання на звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. Сам Кличко називає своє звільнення незаконним.

Ще 24 липня Офіс президента попросив у Кабінету міністрів внести подання на звільнення голови КМДА Віталія Кличка.

Кличка в Офісі президента звинуватили в підконтрольності «смотрящим» та заявили про необхідність розмежувати посади міського голови та очільника КМДА.

Сам Кличко заявив, що розділення посад міськголови та глави КМДА суперечить Конституції. Водночас брати участь у позачергових виборах він готовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ