Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пожежа на території «Хартрона»: сім’ям загиблих нададуть по 100 тис. грн. Відео пожежі

Учора, 8 січня, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських провели на території заводу «Хартрон», де сьогодні сталася масштабна пожежа, засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Повідомили в ДСНС України.

«Через недбалість і халатність керівників не повинні гинути люди. На підприємствах необхідно посилити заходи протипожежної безпеки. За фактом сьогоднішнього інциденту буде проведено ретельне розслідування і винні будуть притягнуті до відповідальності. Уряд надасть сім’ям загиблих по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Постраждалим буде надана вся необхідна медична допомога», – повідомив голова Державної комісії з ТЕБ і НС Олександр Вілкул.

Також він додав, що, за попередніми даними, причиною пожежі міг стати вибух легкозаймистих речовин в одному з виробничих приміщень в результаті порушення правил техніки безпеки. Остаточний висновок щодо причин пожежі буде надано після завершення слідства.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що перші 4 пожежні автомобілі прибули на місце події, як і належить, через 6 хвилин після виклику. Після засідання комісії Олександр Вілкул та Михайло Болотських відвідали лікарню, де перебувають постраждалі.

Нагадаємо, що 8 січня на території заводу «Хартрон» у п’ятиповерховій виробничій будівлі, яку займає ТОВ «Харківська ювелірна фабрика», сталася пожежа. Внаслідок пожежі загинули 8 осіб, ще 22 особи були евакуйовані рятувальниками.

Вогнем пошкоджено 4 та 5 поверхи будівлі на площі 250 квадратних метрів. Рятувальники не допустили поширення вогню на інші поверхи будівлі. О 12:40 пожежа була локалізована, о 14:10 ліквідована.

До гасіння пожежі було залучено 20 одиниць основної та спеціальної техніки Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області. Причина пожежі та розмір матеріальних збитків встановлюються.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ