Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Поживанов хоче, щоб СБУ офіційно запросила його на допит

Колишній голова Держкомрезерву Михайло Поживанов, напередодні оголошений СБУ в розшук, заявив, що не отримував жодного виклику на допит і вважає порушення щодо нього кримінальної справи політичним переслідуванням.

"Я поки не чув жодних обвинувачень, і до сьогодні мені не надсилали жодної повістки і жодного офіційного виклику на допит ні як свідку, ні як обвинуваченому", - сказав Поживанов журналістам "КоммерсантЪ-Україна", яким вдалося зв'язатися з колишнім чиновником в одній із соціальних мереж.

Поживанов уточнив, що встиг ознайомитися з повідомленням Служби безпеки, однак коментувати відмовився.

"Дочекаюся будь-яких матеріалів - тоді відкоментую, а так ця інформація викликала подив. Я звільнений з цієї посади більше двох років тому, і після мене вже змінилося шість керівників. Крім політики, я не бачу на сьогодні нічого іншого", - зазначив він.

Нагадаємо, Михайлу Поживанову інкримінують розкрадання державних коштів на суму майже 35 млн грн. Його обвинувачують за статтею "привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем або організованою групою", що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Поживанов - не єдиний представник колишнього керівництва Держкомрезерву, який потрапив під кримінальне переслідування. Наприкінці минулого тижня стало відомо про затримання екс-заступника голови відомства Віталія Нікітіна (обіймав посаду з лютого 2008 по квітень 2010 року). 31 січня також було оголошено про завершення досудового слідства щодо колишнього заступника голови Держкомрезерву (з серпня 2007 по квітень 2010 року) Миколи Сіньковського, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ